Aquest qüestionari que porta per nom ” La salut en temps de confinament pel coronavirus” té l’objectiu d’identificar els riscos i les estratègies d’afrontament per entendre possibles necessitats d’intervenció. En definitiva, es vol conèixer i avaluar l’impacte que el confinament provocat per la pandèmia de la COVID-19 pot tenir sobre la salut, el benestar emocional i els estils de vida de la ciutadania. Es tracta d’identificar els riscos i estratègies d’afrontament per entendre quines són les necessitats d’actuació.

Els resultats serviran per a dissenyar programes i intervencions específiques per abordar les conseqüències negatives del confinament, especialment per als subgrups de població que més ho pateixen. 

Aquesta enquesta serà una eina molt valuosa a l’hora d’avaluar si, efectivament, com alguns estudis europeus apunten, ha augmentat el consum de begudes alcohòliques, l’ansietat i els símptomes de depressió, entre d’altres. També cal estudiar si es confirma un nou tipus de burnout lligat als estressors immediats que la població està vivint (la incertesa, com compaginar el teletreball amb la cura de la família, l’estrès que suposa sortir a comprar, la por constant a contagiar-se, etc.).

A diferència d’altres iniciatives semblants, aquest qüestionari s’ha desenvolupat per poder-lo comparar amb dades que es disposen d’abans del confinament. En la seva elaboració s’han inclòs preguntes que provenen majoritàriament d’enquestes de salut oficials a nivell català i de l’estat espanyol. Això permetrà poder fer comparacions amb la situació d’anys anteriors i també en el futur. D’aquesta manera, es podrà dimensionar quin serà veritablement l’impacte del confinament sobre la salut de la ciutadania de Catalunya i planificar degudament accions i mesures per pal·liar-ne els efectes.

El qüestionari està disponible en català i castellà.

Nota: informació extreta de canalsalut.gencat.cat

Participa aquí 👇

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-5NC1FN1eRQTJiMQz7U9db3CcGytTIMPzmn2Yhu6pzdmTqw/viewform