Project Description

A causa de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID19, s’han aprovat un conjunt de mesures per atendre les dificultats que puguin sorgir, a la ciutadania en general, en el manteniment i pagament de l’habitatge. Per aquest motiu, la Direcció General de joventut ha reforçat  l’assessoria d’habitatge per a joves, en línia i gratuïta, per orientar les persones joves que tinguin dificultats o no puguin fer front a les despeses de l’habitatge -ja sigui en règim de lloguer com de compra- derivades de la pèrdua d’ingressos provocada per la crisi de la Covid19.

Amb aquest servei, els i les joves podran adreçar qualsevol consulta a personal expert sobre les possibilitats d’ajornar els pagaments i demanar microcrèdits bancaris, o sobre els seus drets de continuar residint a l’habitatge malgrat hi hagués una extinció del contracte de lloguer o un judici de desnonament. Totes les qüestions es tractaran en base al contingut del Reial Decret llei 11/2020, de 31 de març.

En la mateixa línia, per tal de resoldre els dubtes més habituals sobre les dificultats per pagar l’habitatge derivada de l’actual situació Covid19, des de la DGJ també hem començat a difondre avui a les xarxes socials la Guia Joves i Habitatge: mesures urgents durant el COVID 19.

Amb un total de 27 preguntes considerades de les més freqüents, el document permet conèixer quines condicions cal tenir per optar a una moratòria del lloguer, quin perfil correspon a un gran tenidor o com accedir a un microcrèdit bancari sense interès, a més de les darreres novetats quant a mesures urgents en habitatge per la COVID-19, en concret, amb els últims ajuts al lloguer que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a persones en situació de vulnerabilitat. En aquest recull de preguntes i respostes s’hi explica quines condicions s’han de complir i quins ajuts són compatibles amb les darreres mesures establertes arran de la pandèmia de la COVID-19.

Guia-Joves-i-Habitatge-mesures-urgents-durant-el-COVID19