Com cada any, el dia 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la SIDA, una lluita contra l’estigma, l’acceptació i la normalització de les vides afectades.

En motiu d’aquesta data, l’Oficina Jove de Terra Alta, l’Oficina Jove de Ribera d’Ebre i l’Oficina Jove del Montsià unim forces per donar suport a aquesta causa a través de diverses accions de divulgació i prevenció. En general, aquestes actuacions tenen la finalitat de prevenir el contagi per aquest virus i altres malalties de transmissió sexual (ITS) però principalment, busquen deconstruir els mites existents en l’imaginari social i clarificar conceptes relacionats amb la SIDA i el VIH que encara avui en dia es confonen. Per això, és fonamental facilitar materials amb un llenguatge i un format adequat a la població jove que exposen continguts contrastats, fiables i raonats. Sense aquests elements clau no podem assegurar un procés d’aprenentatge significatiu i empàtic al voltant d’aquesta problemàtica social.

Amb les diverses accions, repartides diferents dies posteriors al 1 de desembre, es pretenia augmentar-ne l’abast i l’efectivitat. Així, el dia 1, 2 i 3 de desembre es comparteix per xarxes socials (Facebook, Instagram i Twitter) diversos materials audiovisuals: una càpsula informativa, un còmic i un vídeo informatiu des de les diferents comptes virtuals de les Oficines de Joventut esmentades. Aquest material va estar consensuat i/o elaborat de forma conjunta, fent menció d’aquells continguts i conceptes considerats més rellevants en funció dels objectius marcats, i mitjançant formats diversos però concisos, assegurant sempre que el llenguatge emprat fos entenedor (visiteu els nostres perfils a les xarxes socials per consultar-los).

Càpsula informativa sobre VIH i SIDA: https://fb.watch/2ZgkuGiVgT/

Finalment, la tècnica de salut de l’Oficina Jove del Montsià va aprofitar el mateix dia 1 de desembre per repartir material de divulgació i prevenció (pamflets i preservatius) a peu de carrer. En qualsevol cas, qui estigui interessat o interessada en obtenir més informació o material o fer  alguna consulta, pot dirigir-se al nostre servei.