La situació socioeconòmica actual posa en risc les oportunitats d’ocupació i en general, el procés d’emancipació juvenil. A causa d’aquestes condicions sumatòries i altres factors contextuals, s’observa una tendència a retornar al  municipis d’origen. Aquestes persones joves son potencials creadores i poden adquirir un paper protagonista, essencial, a l’hora de catalitzar les dinàmiques socials, econòmiques i laborals del territori. En aquest sentit, es fa referència al seu poder per dinamitzar, participar, fer aportacions i reinventar la pròpia comunitat. En definitiva, la presència de persones joves formades i competents al territori, sensibilitzades davant les necessitats i desigualtats que les interpel·len,  permet apuntar cap a canvis socials molt esperançadors.

Per aquest motiu, des de l’Oficina Jove del Montsià i la Xarxa d’Equipaments d’Informació Juvenil, Xarxa Montsià Jove, es decideix prendre un paper en aquest procés amb la finalitat principal d’oferir suport i acompanyament a les persones joves en el seu procés d’emancipació a través de la visibilització de les iniciatives existents, que al mateix temps promourà la connexió entre agents, i oferirà models de referència a joves que puguin tenir dubtes o sensació d’inseguretat o abandó davant un panorama tant complex per a la població juvenil.

Aquest propòsit sota el nom de Cul Inquiet, es materialitza en forma de conversa de caràcter informal amb un/a jove del Montsià que hagi iniciat algun projecte personal o professional propi o del que forma part, així com amb joves que puguin pertànyer i participar en un col·lectiu actiu.

Les entrevistes s’emetran en directe un dilluns al mes, de 20 a 21h al compte d’Instagram @montsiajove a través de la funció en directe de la plataforma. Però si no et pots connectar, no et preocupis, tindreu disponibles totes les entrevistes a IGTV i recuperar-les quan vulgueu!

Ja teniu disponible la primera entrevista “L’Helena, la llibretera Romàntica”

Finalment, volem invitar a totes aquelles persones joves que tinguin projectes entre mans a contactar amb nosaltres:

a través de correu electrònic joventut@montsia.cat, al telèfon 977 70 75 00  o al whatsapp 662 06 98 32.