Des del 14 fins al 16 de març s’ha dut a terme la tercera edició del Saló de l’Ensenyament de les Terres de l’Ebre a Amposta, el Fòrum Jove 2018. Els tres eixos principals han estat: ensenyament, ocupació i habitatge. En la seva majoria, els estands participants corresponien a centres educatius del territori, programes laborals i formatius.

Aquest any, cal destacar la participació de les quatre oficines joves de les Terres de l’Ebre en un estand únic, on els tècnics de les quatre comarques, amb el suport de la Direcció General de Joventut, van donar a conèixer els seus serveis i en especial, van informar sobre temes relacionats amb les formacions que s’ofereixen al territori i també sobre altres temàtiques com l’ocupació i l’accés al mon laboral. A més, des de la Direcció General de Joventut es va autoritzar als tècnics per fer carnets joves a totes les persones interessades. En concret, van ser un total de 154 joves els que van poder beneficiar-se d’aquest servei durant els dies de la fira.

L’estand de les oficines joves de les Terres de l’Ebre va atendre un total de 260 consultes. Aquestes, en major proporció, les van realitzar joves de la comarca del Montsià, en concret joves de les poblacions d’Alcanar, Amposta, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, la Sénia i Ulldecona. En segon lloc, van ser consultes de joves del Baix Ebre i, per últim, amb un percentatge menor, també es va atendre a joves de les comarques de la Terra Alta i de la Ribera d’Ebre.

A més de tota la informació donada al jovent, també es va realitzar un sorteig de productes promocionals de les oficines joves, en el qual es pot valorar positivament la participació dels joves. El fet de disposar d’un photocall va incentivar la participació dels visitants per fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials.

En definitiva, es pot concloure que el pas pel fòrum ha estat satisfactori com en darreres edicions. Durant el transcurs d’aquest esdeveniment s’han resolt inquietuds que ajuden als joves clarificar quin camí escollir, coneixent tots els recursos que tenen a l’abast per continuar els seus estudis o iniciar-se en la cerca d’ocupació.