Dins del catàleg formatiu anual que ofereix la xarxa de serveis d’informació juvenil «Montsià Jove»destaquen els cursos relacionats en l’educació en el lleure infantil i juvenil que aquest any han format a un total de 77 joves.

En aquest sentit, tots els anys s’organitzen aquesta tipologia de formacions a fi de donar resposta a les necessitats i requeriments de la joventut de la comarca, així com també per atendre a les necessitats socials del territori, ja que el Montsià, durant els períodes de vacances escolars (Nadal, Setmana Santa i estiu, principalment) acull nombroses activitats vinculades en el lleure, on és essencial la presència de persones formades en aquest àmbit, siguin premonitors, monitors o directors de lleure.

Concretament, aquest any s’han organitzat tres formacions d’aquesta temàtica, una de premonitoratge i dos de monitoratge. Amb la voluntat de donar cobertura a tota la població de la comarca, aquests cursos s’han descentralitzat territorialment i aquest any les poblacions que han acullit les formacions han estat, Alcanar, Amposta i Masdenverge. 

 Curs de premonitoratge a Alcanar

     Curs de monitoratge a Amposta           

 Curs de monitoratge a Masdenverge