Fundació ONCE ha posat en marxa un programa d’ajuts de mobilitat internacional perquè joves amb discapacitat d’entre 18 i 30 anys puguin estudiar anglès a algun país anglòfon de la Unió Europea.
La iniciativa es desenvolupa en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 (POEJ), cofinançat pel Fons Social Europeu, i pretén millorar les competències lingüístiques en anglès dels joves amb discapacitat i, amb això, fomentar la seva oportunitat de treballar en ocupacions tècnics i qualificats, on es prima el coneixement d’aquest idioma.

En funció de les últimes dades disponibles, la taxa d’activitat dels joves amb discapacitat és 14 punts percentuals més baixa que la del mateix grup d’edat sense discapacitat i la taxa d’atur supera en 15 punts percentuals a la de la joventut que no té discapacitat. A més, el 81% de joves amb discapacitat manifesta l’existència d’obstacles per trobar una ocupació.

Segons la convocatòria d’aquest programa d’idiomes, que es pot consultar al següent enllaç, els ajuts són per a cursos i estades d’entre dos i tres mesos de durada, en algun país anglòfon de la Unió Europea. En concret, les beques per a estades de dos mesos són de 4.000 euros, mentre que les de tres mesos ascendeixen a 6.000 euros. Totes elles cobreixen la formació en anglès a través de cursos que hauran de desenvolupar-se entre febrer i agost d’aquest any i que hauran de tenir una càrrega lectiva d’almenys 80 hores mensuals.

Requisits i terminis

Els interessats a obtenir un ajut per a aquesta fi hauran d’acreditar un grau de discapacitat igual o superior al 33%, tenir entre 18 i 30 anys i estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil de manera prèvia a l’inici del curs. Podran presentar les seves sol·licituds entre el 15 de gener i el 31 de maig de 2018 a través del correu electrònic idiomas@fundaciononce.es.