Quan:
març 16, 2018 @ 7:30 pm – 8:30 pm
2018-03-16T19:30:00+01:00
2018-03-16T20:30:00+01:00
On:
Església Nova
Preu:
Gratuït

Acaba de sortir a la venda «Quina morra! El joc d’estratègia per als nous pirates», el cinquè títol de la Col·lecció l’Ermità, un llibre que ens descobreix la morra, un joc d’estratègia que es juga amb les mans i que consisteix en endevinar el número que sumen els dits mostrats per dos adversaris. Un joc mil·lenari, que va viatjar per tot el Mediterrani i que a Catalunya va arrelar amb força a les Terres de l’Ebre i a poblacions com Sant Carles de la Ràpita. Aquí ha revifat gràcies a l’associació Morràpita, que promociona i difon el joc de la morra a través de diferents projectes, com és el cas d’aquest llibre.

Amb pròleg del reconegut folklorista Amadeu Carbó, «Quina Morra!» explica, de la mà de Rafa Balagué (membre de Morràpita), els orígens del joc, la seva història i la recuperació actual. I també ens dóna totes les claus per jugar-hi. A més a més, a través de cinc relats plens d’imaginació del jove escriptor rapitenc David G. Caballero, el lector podrà reviure on, qui i com es jugava a la morra en diferents èpoques del passat.

Tots els textos del llibre estan acompanyats per suggeridors dibuixos de l’il·lustrador Ferro així com per imatges històriques i descriptives que ens ajudaran a entendre millor com es juga a aquest joc, senzill i apassionant.

Acte de presentació
La presentació pública del llibre tindrà lloc el proper divendres 16 de març a la tarda a Sant Carles de la Ràpita i comptarà amb dues activitats:

18.30 h a la Plaça de l’Església Nova.: exhibició del joc de la morra a càrrec de membres de l’associació Morràpita.
19.30h a l’Església Nova (c/ Sant Isidre, 128): presentació del llibre.

A l’acte hi assistiran l’alcalde de la Ràpita, Sr. Josep Caparrós i Garcia i el president de l’associació Morràpita, Sr. Dani Portero Cabrera. La presentació del llibre serà conduïda per Amadeu Carbó i comptarà amb les intervencions de:

Sr. Ferran Bladé Pujol, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.
Sr. Rafa Balagué Baila, autor del llibre i membre de Morràpita.
Sr. Norbert Tomàs Bilbeny, director d’Edicions Morera.