Quan:
març 18, 2023 @ 5:00 pm – 6:00 pm
2023-03-18T17:00:00+01:00
2023-03-18T18:00:00+01:00

Aquesta gala es durà a terme a l’Auditori Sixto Mir, en la qual es farà lliurament dels primers premis Baldufa que reconeixeran la tasca de preservació del joc tradicional en diferents àmbits. La gala serà el punt de trobada de totes aquelles persones que no han perdut mai les ganes de jugar i compartir.

Quant als premis Baldufa, aquests estan distribuïts en 5 categories:

  1. Aniversari: entitats que celebren dates rodones i que han mantingut i mantenen viu el joc tradicional en format associatiu.
  2. Una vida dedicada al joc: molts jocs ens han arribat gràcies al fet que en temps difícils algú els han mantingut vius o han treballat per la seva recuperació i difusió. Aquest premi és un homenatge a aquestes persones.
  3. Amics del joc tradicional: es reconeixen persones que, tot i no estar vinculades a cap entitat ni modalitat de joc tradicional, han treballat i treballen per a la difusió i coneixement de les pràctiques lúdiques d’arrel.
  4. Entitats amigues: es volen estrènyer lligams amb entitats que no són de la federació, però que estan vinculades al món del joc i que ens serveixen d’exemple.
  5. A títol pòstum: persones que no estan entre nosaltres però que han aportat coses que fan que el joc tradicional ens hagi arribat avui en dia com el coneixem.

Tot i que l’acte tindrà lloc a les 17 h, la jornada començarà a les 11 hores al Maset Espai Jove amb l’Assemblea general de la Federació. Durant el matí també hi haurà una ruta guiada per diferents indrets de la població que sortirà del Museu del Mar de l’Ebre i posteriorment un dinar tradicional per als integrants de les entitats de la federació al pavelló firal de la Ràpita.