Quan:
juliol 20, 2018 – juliol 29, 2018 tot el dia
2018-07-20T00:00:00+02:00
2018-07-30T00:00:00+02:00
Preu:
Gratuït

Nova edició de les Festes Majors de La Ràpita amb més d’una setmana d’activitats per a grans i menuts, en què hi destaquen els concerts, les nits de ball d’orquestra, els bous i la festa marítima.

Tot i que el patró oficial de Sant Carles de la Ràpita és la Mare de Déu de la Ràpita i el copatró és Sant Roc, la Festa Major d’aquest municipi del Montsià se celebren en honor de Sant Jaume, que és honorat amb una ofrena de flors i fruits.

És possiblement la festa major més participativa de totes les Terres de l’Ebre. Carruatges guarnits per les penyes, concurs de carrosses, cercavila amb confeti i caramels. No hi falten tampoc els gegants i els dolçainers i altres mostres de la cultura popular, així com la jota, cantada i ballada, acompanyada de música de rondalla. 

Els actes amb bous són el costum més arrelat d’aquesta festa. També es fan diverses celebracions gastronòmiques gratuïtes: una sardinada popular organitzada per la Penya Barcelonista Alfacs; un bou estofat amb patates organitzat per la Penya del Bou Capllaçat; una botifarrada que organitza la Penya La Cabra, i un ball de vermut, amb musclos bullits i gamba salada.

Pots consultar el programa aquí.