L’IdCAT, IdCAT Mòbil i Cl@ve permanent són certificats digitals que permeten a la ciutadania identificar-se de manera confidencial i segura per dur a terme qualsevol tràmit de les administracions en línia. De fet, avui dia és gairebé imprescindible tenir identificació digital per sol·licitar qualsevol tràmit de manera àgil des de casa, ja siguin, beques, subvencions o altres tràmits burocràtics.

Per obtenir un idCAT Mòbil, cal ser major de 16 anys. Aquesta identitat es pot obtenir en línia i només necessites tenir a mà el CNI o TIE (no només el NIE), la Targeta Sanitària Individual o MUFACE i el número de telèfon mòbil. En cas de no disposar d’algun d’aquests documents, aquesta certificació digital es pot tramitar presencialment al Consell Comarcal del Montsià amb cita prèvia (977 704 371) o a l’Oficina Jove del Montsià, també amb cita prèvia al correu treball.montsia@oficinajove.cat.

Per donar-se d’alta a IdCAT cal tenir més de 18 anys, acreditar-se amb un DNI, NIE, Passaport, Targeta d’Identitat d’Estranger (TIE), document identificador d’un país de la Unió Europea o una targeta de residència comunitària. A més, cal facilitar una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes d’identificació  i contacte. Aquesta certificació digital es tramita al Consell Comarcal del Montsià amb cita prèvia (977 704 371) o a l’Oficina Jove del Montsià, també amb cita prèvia al correu treball.montsia@oficinajove.cat.