El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha desenvolupat una aplicació web per donar suport a la ciutadania en matèria de salut emocional durant aquest període difícil. És cert que el confinament obligat d’aquests dies pot generar pensaments i emocions negatives que s’han d’afrontar per poder-les superar. 

Es tracta d’una aplicació web, a la qual es pot accedir tant des de dispositius portàtils (telèfon, tauleta,…) com des de l’ordinador.

Permet fer una avaluació de la salut mental, disposar d’eines per gestionar els símptomes de malestar, accedir a recursos professionals de salut mental i rebre indicacions i consells sobre què cal fer en cada situació. L’aplicació proporciona un seguit de preguntes que ajuden a millorar l’estat d’ànim i, en el cas que fos necessari, pot facilitar l’atenció amb un professional.

S’hi pot accedir a través d’aquest enllaç: GestioEmocional.cat. Un cop a dins, es realitza un primer test d’avaluació de l’estat emocional.

Heu de pensar que la por, l’angoixa, la preocupació o la tristor són emocions normals davant la situació d’alerta sanitària que estem vivint a dia d’avui. L’eina estudiarà i determinarà quines són les vostres necessitats. La situació és completament anòmala per a tots nosaltres. Els canvis d’ànim en poden ser una resposta. Poder-ne ser conscient és una oportunitat.

Font: Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.