Més d’una vintena de joves participen en el disseny de la primera edició del Calendari Montsià Jove 2018 a través d’un concurs d’Instagram

El passat divendres, 26 de gener de 2018, el Consell Comarcal del Montsià va dur a terme l’acte de reconeixement a la millor candidatura presentada en el marc del primer Concurs Instagram, calendari Montsià Jove 2018. El concurs es considera un nou repte que ha assumit la Xarxa de Serveis d’Informació Juvenil «Montsià Jove», constituïda per tots els Punts d’Informació Juvenil del Montsià. Aquests fan possible que qualsevol iniciativa que s’endegui des dels serveis comarcals de Joventut, Oficina Comarcal i Oficina Jove del Montsià, tingui també repercussió en els seus municipis, i així ha estat.

La presidenta del Consell Comarcal del Montsià, M. Carme Navarro Balada, explica l’eix a través del qual es regeix aquesta idea projecte, la participació, una nova iniciativa de l’Àrea de Joventut que s’uneix a l’impacte que tenen les xarxes socials en la vida dels joves, particularment Instagram, la qual en els últims anys esdevé la més activa entre el públic d’entre 14 fins a 24 anys.

La intenció ha estat fomentar la participació entre la joventut, que siguin capaços de compartir els seus gustos, aficions, entre d’altres, amb l’objectiu que interactuïn amb l’administració i que la vegin de forma natural com un interlocutor. En aquesta ocasió, s’escull Instagram, perquè aquest tipus de comunicació no és aplicable a qualsevol xarxa social, ja que cadascuna compleix una funció i espai vital en la vida del jovent. És per això que, com a administració, ens adaptem als hàbits de comunicació i interactuació de la joventut.

Un total de 22 joves del Montsià i comarques veïnes han presentat la seva candidatura. La qualitat de les propostes ha refermat el talent, la creativitat, la imaginació i la motivació que posseeixen els joves quan el projecte s’adapta a les seves expectatives, cosa que ha fet que es fixi un llindar molt elevat per a les properes edicions.

Eva Mascarell Sérvulo, de Sant Carles de la Ràpita, ha estat la guanyadora d’aquesta primera edició del concurs, qui ha rebut com a premi per part del Consell Comarcal del Montsià una càmera GoPro. No obstant això, a la resta dels participants també se’ls ha fet un reconeixement a la feina ben feta amb l’atorgament d’un diploma d’agraïment per haver pres part d’aquest concurs. L’acte ha conclòs amb el lliurament a tots els assistents d’un exemplar del calendari ja editat, en el qual consten totes les actuacions que es realitzaran per a la joventut durant aquest 2018. Si vols un exemplar pots passar a buscar-lo per l’Oficina Comarcal o l’Oficina Jove, també pots descarregar-lo en format digital en aquesta pàgina web.