Amb la intenció de donar continuïtat al concurs d’Instagram que es va iniciar l’any 2017, els Serveis Comarcals de la Joventut del Montsià van organitzar per aquesta anualitat la quarta edició. 

Sota el lema, “Vivim temps de pandèmia. Mostra els teus espais de desconnexió”, les persones interessades en participar havien de presentar sis fotografies per optar al premi, una càmera GoPro i la possiblitat de veure els seus treballs en un calendari de sobretaula.

L’objectiu d’aquesta iniciativa passa per incentivar la participació del jovent del territori així com fomentar les seves capacitats de creació i expressió artístiques a través d’una disciplina que actualment es practica de forma gairebé quotidiana, la fotografia. És per aquest motiu, que s’aprofita la popular xarxa social “Instagram” per vehicular ambdós propòsits.

En l’edició d’enguany, marcada per una situació sanitària extraordinària, s’han rebut un total de 13 candidatures en forma de collage en els quals es recollien una mostra d’espais de desconnexió dels i les joves del territori davant les difícils circumstàncies. Si més no, algunes de les persones participants han reflectit que llocs i moments captats, els han viscut més bé com una “connexió”, ja sigui amb la natura, amb el territori, amb la gent o simplement han ajudat a tenir una percepció més nítida de les sensacions.

El jurat d’aquesta darrera edició del concurs ha reconegut l’alt nivell artístic de totes les produccions presentades, caracteritzades pel bon nivell tècnic i per la gran capacitat expressiva. Finalment, Mar Sebastià, sota el nom d’usuari @marsebastia, ha estat la guanyadora de la 4a edició.

Les fotografies premiades protagonitzaran l’edició del Calendari Jove d’aquest any 2021, el qual es podrà recollir al Consell Comarcal del Montsià, a qualsevol Punt d’Informació Juvenil de la comarca, o bé es podrà descarregar directament al portal web de la Xarxa Montsià Jove.