La llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista estableix els mecanismes per contribuir a l’eradicació de la violència masclista que pateixen les dones, reconèixer i avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d’aquesta violència.

Per garantir els drets de les dones i dels seus fills i filles menors i eradicar la violència masclista, una de les línies de treball consisteix en la formació dels professionals que treballen amb infants. L’objectiu principal és que tinguin els coneixements per poder detectar els possibles casos de violència masclista.

La càpsula formativa “Eines per detectar la violència masclista en infants” dóna resposta a aquesta necessitat millorant les competències i aptituds de les persones que estan treballant o que en un futur treballaran amb infants.

En aquest sentit, s’ofereix aquesta activitat als joves que es formen amb els cursos de monitoratge de lleure. La formació la impartirà el Servei d’Intervenció en Violència Masclista a les Terres de l’Ebre i es durà a terme a la mateixa seu del Consell Comarcal del Montsià, el dia 30 de juliol de 10 h a 14 h.

L’assistència és gratuïta, ja que va dirigida majoritàriament als joves que estudien. Les inscripcions es poden realitzar a l’Oficina Comarcal de Joventut, Oficina Jove del Montsià o als punts d’informació juvenil dels ajuntaments de la comarca del Montsià.