Durant el mes de juny, la xarxa de serveis comarcals de joventut «Montsià Jove» de la qual forma part  l’Oficina Jove del Montsià, ha promogut la divulgació de continguts i recursos al voltant dels drets, llibertats i necessitats des de la perspectiva LGBTIAQ+ a través de xarxes socials, com Facebook i Instagram. També s’ha adherit a actes oficials d’ens comarcals i a campanyes específiques com la impulsada per la xarxa SAI LGBTI en coordinació amb les entitats LGBTI de Catalunya. 

Creiem convenient que des d’aquests serveis es faciliti l’accés a la informació i es promogui la sensibilització davant les problemàtiques i reivindicacions que poden expressar una part de la població jove amb la qual convivim. Així doncs, durant el mes de juny, i sota el nom JUNY LGBTIAQ+, s’ha difós a través de xarxes socials diversos materials per a la conscienciació i la pràctica diària. Podeu consultar-los al perfil d’Instagram @montsiajove (fes click AQUÍ).

Per altra banda, per donar suport a la Campanya “Cims pels drets LGBTI” mencionada anteriorment, s’ha decorat l’edifici exterior del Casal, espai on s’ubica actualment l’Oficina Jove del Montsià per visibilitzar el suport des dels Serveis d’Informació i Atenció Juvenils al moviment social i polític a favor dels drets i llibertats del col·lectiu LGBTIAQ+.

Des d’aquests serveis s’ha d’assegurar la presència d’una perspectiva interseccional i inclusiva en tots els sentits, per tal de facilitar el ple desenvolupament individual i social, el creixement personal i la dignitat de totes les persones joves que s’atenen. 

 

 

 

A més a més, el dia 22 de juny a l’embarcador d’amposta va tenir lloc una joranda lúdica educativa per sensibilitzar el tema i per commemorar també el Dia Mundial de l’orgull LGTBI. Aquesta jornada es va organitzar de manera conjunta entre els SAI (Servei d’Atenció Integral) d’Amposta, Tortosa, dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre, l’associació Les Arremblades i l’Àrea per la Igualtat de Tracte i no Discriminació LGBTI del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
 
 
 
 
 

Finalment, aquests serveis s’adhereixen a la lectura del manifest en motiu del 28 de juny, Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI, feta per la consellera comarcal de Joventut i Polítiques d’Igualtat i LGTBI al Consell Comarcal del Montsià, Sònia Tomàs Roiget. Les institucions públiques i la comunitat dona suport a les reivindicacions del col·lectiu i es referma el compromís en la defensa dels seus drets i en la lluita contra les discriminacions per raó d’orientació sexo-afectiva, d’identitat, sexe i expressió de gènere.

 

Per acabar, mencionar que totes les persones de la comarca disposen del SAI Montsià(Servei d’Atenció Integral), un servei que treballa per donar resposta a les necessitats de les persones LGBTIAQ+, fer efectius els seus drets i sensibilitzar i previndre possibles casos de discriminació LGTBI-fòbica. Aquest servei comarcal està ubicat a la mateixa seu del Consell Comarcal del Montsià.