El passat 31 de juliol de 2017 el Consell Comarcal del Montsià va organitzar els tallers de la Caixa d’eines per als alumnes de les formacions de premonitoratge i monitoratge de lleure organitzats aquests mesos d’estiu per la Xarxa Montsià Jove. En concret, es van implementar dos tallers relacionats amb la gestió de la diversitat cultural i la detecció i prevenció de la violència masclista.

En aquesta ocasió es va comptar amb la col•laboració del la tècnica de Polítiques Migratòries de l’Àrea d’Atenció a les Persones del propi ens i les tècniques del Servei d’Informació Especialitzada de la Fundació Montsià.

Els assistents als tallers, en la seva majoria joves de la comarca, s’han mostrat molt participatius en les dinàmiques realitzades. Les formadores han donat eines perquè els joves puguin detectar situacions discriminatòries o en les que es donen actes subtils de violència. Una temàtica que s’ha de treballar en la societat, però sobretot en joves i adolescents que per la seva falta d’experiència vital tenen més dificultats per poder detectar-les. Uns continguts que de ben segur els seran molt enriquidors, tant a nivell personal, com en un futur pròxim si treballen en el món del lleure.