Interessant i satisfactòria, els dos adjectius amb els quals els assistents a la Trobada de Joves del Montsià han qualificat la seva experiència.

El passat 30 de juny a Masdenverge va tenir lloc la primera Trobada de joves del Montsià. Aquest esdeveniment va sorgir a petició de la mateixa joventut de la comarca que demanaven un espai per formular peticions i propostes, exposar mancances, demanar millores i, també, per passar-s’ho bé. La trobada va complir amb els objectius fixats i els joves assistents van poder informar-se de les novetats d’Instagram de la mà de Pinapli i també van adquirir coneixements del disseny gràfic amb les explicacions de Daniela Gil.

La trobada va ser molt útil i, per exemple, una realitat que es va constatar va ser que moltes vegades els joves no són conscients dels actes i esdeveniments que les poblacions veïnes organitzen. A partir d’aquest fet, va haver-hi un intercanvi d’idees i coneixements entre les associacions juvenils presents molt interessant.

La part lúdica de la jornada va anar a càrrec de Dj Jonathan i de MIM, el primer amb un vermut i dinar electrònic i, el segon, amb el concert de cloenda que va ser tot un èxit.

Amb tot, la finalitat última de la trobada, traslladar les reivindicacions i propostes de millora per part dels joves als representants públics comarcals, també es va assolir satisfactòriament. Les peticions del jovent del territori van versar sobre aspectes culturals, esportius, lúdics, en matèria d’instal·lacions i d’accessibilitat. Els representants de les institucions públiques van manifestar-hi interès i el compromís de tenir-les en compte en futures actuacions.

Amb aquest esdeveniment es demostra que actes com aquest són necessaris, ja que ajuden al disseny de les polítiques de joventut d’un territori. Qui millor que els mateixos destinataris per conèixer les necessitats i per formular propostes a partir de les quals els poders públics puguin actuar.