Project Description

 


Què es persegueix amb el programa? Objectiu dels participants

En el marc del programa TLN Mobilicat, Nexes gestionarà un projecte d’enviament de 20 joves inscrits/es al programa de Garantia Juvenil a fer una estada de pràctiques de 14 setmanes a Itàlia o Portugal.

El projecte té per objectiu abordar la problemàtica de l’atur juvenil i de la difícil transició estudis- treball a través de la promoció d’experiències de pràctiques a l’estranger i la facilitació de l’ingrés al món laboral dels i les joves; i, per això, es proposa:

– Oferir una oportunitat formativa pràctica als i les joves, a l’atur d’entre 18 a 29 anys i amb poca experiència professional.

– Millorar el desenvolupament de competències professionals, tant genèriques com específiques, lingüístiques i interculturals dels i les joves participants.

– Donar a conèixer als i les joves altres contextos socials i professionals.

 

 


Requisits per poder formar part del programa

  • Edat de 18 a 29 anys.
  • Inscrits/es a la Garantia Juvenil.
  • Inscrits/es com a Demandants d’Ocupació No Ocupats al Servei d’Ocupació de Catalunya.
  • Tenir estudis d’especialització de grau mitjà, o superior i/o universitari, acabats o abandonats prematurament.
  • Tenir experiència laboral inferior a tres mesos en l’àmbit de l’especialitat. Les pràctiques curriculars no compten.

 


Pas a pas per sol·licitar les beques

Ara t’expliquem el pas a pas per sol·licitar les beques. Pots fer-ho per ordre o no. El que és important és que pel dia 12/1/2018 tinguis tota la documentació. Si en el procés d’informació o de sol·licitud tens dubtes, posa’t en contacte amb tln.nexes@gmail.com

La selecció i les entrevistes a les persones seleccionades es realitzarà entre el 22/1/2018 al 28/2/2018.

> Formulari de sol·licitud

Omple el formulari de sol·licitud específic de Nexes, on et demanem que ens deixis les teves dades personals, informació sobre el teu perfil professional i sobre les teves motivacions per participar al projecte. Assegura’t de fer bé aquest pas, per nosaltres és el més important a l’hora de decidir si atorguem la beca.

> Inscripció a la Garantia Juvenil

Si encara no estàs inscrit/a a la Garantia Juvenil, comença els tràmits el més aviat possible.
Caldrà que enviïs el comprovant de registre com a Demandant d’Ocupació No Ocupat.

Oficina Comarcal de la Joventut

Adreça Pl. Lluís Companys, s/n (Amposta)
Telèfon 977 704 371
E-mail garantiajuvenil@montsia.cat

> Inscripció com a Demandants d’Ocupació No Ocupats al Servei d’Ocupació de Catalunya

Si encara no estàs inscrit/a com a Demandants d’Ocupació No Ocupats al Servei d’Ocupació de Catalunya, comença els tràmits des de ja. Caldrà que enviïs el comprovant de registre com a Demandant d’Ocupació No Ocupat.

Oficina de Treball de la Generalitat al Montsià

Adreça C. Agustina d’Aragó, 39 (Amposta)
Telèfon 977 704 680
E-mail otg_amposta.soc@gencat.cat

 

> Currículum Vitae

Fes-nos arribar el teu CV en el model de CV Europass. Preferim que l’enviïs en castellà o, si vols, en anglès. Ens serà més fàcil de fer-lo arribar a les entitats de pràctiques. Tot i així, si el tens en català, està bé també.

Assegura’t d’incloure-hi la teva formació i la teva experiència laboral, si en tens.

 


 Condicions

La beca inclou l’orientació, la preparació, el curs de formació lingüística, l’emplaçament en pràctiques, l’allotjament, manutenció i el transport internacional.

En cas de ser seleccionat/da, es signarà un document de compromís de participació en totes les fases del projecte, on s’especificarà les dates de formació interculturals (30h) i de formació lingüística (100h) durant els mesos de març i abril que es realitzaran presencialment a Barcelona. I a posteriori, la realització de 14 setmanes de pràctiques professionals entre abril i juliol i la participació de les sessions d’acompanyament al retorn durant el mes de juliol.

Les destinacions per la realització de les pràctiques professionals a Itàlia i Portugal estaran determinades segons les possibilitats de les entitats d’acollida i el perfil dels i les participants.

 


 Notes importants

> Orientació i preparació a la sortida:

La preparació preveu un procés d’orientació, acompanyament, formació lingüística i cultural que es durà a terme durant els mesos de març-abril (5/03/18 – 13/04/18)

– Formació intercultural: 5-9/03/18

– Formació lingüística: 12/03/18 – 13/04/18

> Lloc i dates de l’estada de pràctiques:

Tindran una durada de 14 setmanes i es duran a terme a Lisboa (Portugal) i Pàdova (Itàlia) entre el 15/4 i el 22/7. Es preveuen una gran varietat de sectors de pràctiques possibles.

> Avaluació i acompanyament a la tornada:
A la tornada, farem una valoració grupal de l’estada i, fins a dos mesos després de la tornada, oferirem suport individualitzat per a l’aprofitament de l’aprenentatge desenvolupat.

 


 Informació

Associació Nexes

info@nexescat.org

934 427 167


Si encara no ets beneficiari/ària de la Garantia Juvenil emplena aquí el qüestionari i en breu es posaran en contacte amb tu per tramitar-la.