Quan:
juny 3, 2018 @ 12:00 pm – 1:00 pm
2018-06-03T12:00:00+02:00
2018-06-03T13:00:00+02:00
On:
Auditori Sixto Mir
Preu:
Gratuït

La projecció gratuïta d’un dels clàssics de l’animació japonesa, que va ser l’embrió d’Studio Ghibli, la productora més important d’animació del Japó.

A les 11 hores tindrà lloc «Un Vermouth de Cine» amb una sessió musical molt cinèfila de la mà del programa de ràdio germà Sèrie R. El CineClub La Ràpita farà una valoració del que ha suposat els sis primers mesos de projeccions, en tornar a projectar cinema a La Ràpita.

Sinopsi

La pel·lícula és un retrat simpàtic de la vida rural al Japó dels anys cinquanta. Un professor universitari es trasllada amb les seves dues filles a una casa a prop d’un bosc mentre la seva dona es recupera de tuberculosi en un sanatori rural. Les seves filles descobreixen l’existència dels «conillets de la pols», d’aquesta manera aprenen que hi ha éssers que no tots poden veure, com els esperits del bosc, només aquells de cor pur. Mei, de quatre anys, resulta fascinada al trobar dos petits esperits i es determina a trobar al rei del bosc, Totoro, que habita dins de l’arbre més gran i antic del lloc.

Més endavant, quan es perd camí del sanatori per veure la seva mare, la seva germana gran, Satsuki, corre per tot arreu buscant-la. Finalment, desesperada, demana ajuda a en Totoro. Aquest sembla feliç de poder col·laborar, amb la seva ajuda i la del Nekobasu (un gat-autobús vivent) Mei és trobada ràpidament.

Aquest acte s’inclou dins dels actes del dia de l’Associacionisme Cultural i es projectarà de manera gratuïta per a tothom. Les invitacions per a la projecció es podran recollir fins el divendres 1 de juny a les oficines de Ràdio Ràpita en horari laboral. També el mateix diumenge 3 de juny a partir de les 11 hores.